Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka czereśniowo-porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1,5kg
czerwone porzeczki 40dag
cukier 40dag
Goździki całe Prymat kilka sztuk
spirytus 1l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka czereśniowo-porzeczkowa

Owoce umyć, wydrylować, wsypać do gąsiorka, przesypując cukrem i dodając po jednym goździku. Zostawić w zimnym miejscu na 2godz. Po tym czasie zalać spirytusem dobrze wstrząsnąć naczyniem, szczelnie zakorkować i postawić w chłodnym miejscu na 3 miesiące. Zlać nalewkę do butelki. Po miesiącu można pić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 14.10.2013 20:23
super ta naleweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak