Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winogrona na biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 dag
masło 5 dag
cukier puder 1/2 szklanka
jajko 3
białe wino 1/2 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżka
winogrona białe 40 dag
winogrona czerwone 40 dag
sok winogronowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Winogrona na biszkopcie

Żółtka utrzeć z cukrem, piec ok. 30 minut w 180 stopni C. Rozpuścić żelatynę połączyć z sokiem. Winogrona układa na ostudzonym biszkopcie. Galaretką zalać winogrona, wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 02.11.2011 16:27
Podawać na gorąco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak