Sposób przygotowania

Umyć natkę pietruszki i koper , osuszyć i oberwać grubsze łodyżki . Drobno pokroić .Ząbki czosnku oczyszczone utrzeć z odrobiną soli .Cytrynę sparzyć , wytrzeć i drapaczkiem do skórek cytrusowych otrzeć cieniutkie paseczki . Wszystko wymieszać dodając pomidora , paprykę , olej .Doprawić szczyptą soli , pieprzu i sosu sambal oelek .
Podawać w miseczce do polewania potrawy , dodawać na patelnię i wymieszać z okrasą do polania ( np skwareczki do kraszenia ) , do zup , do sałatek , surówek i gdzie tam pasuje ) .
Żeby mieć zawsze pod ręką robię podwójną lub potrójną porcję a nie wykorzystaną resztę mrożę wlewając w malutkie pojemniczki .Potem wystarczy tylko odpowiednio wcześniej wyjąć i poczekać aż się rozmrozi lub wrzucić bezpośrednio na patelnię lub do garnka .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jak zwykle zdjęcie idealne !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !