Sposób przygotowania

Czajniczek wyparzyć wrzącą wodą . Postawić na czajniku z gotującą się wodą lub podgrzewaczu . Wsypać suchą herbatę . Ogrzewać przez 3 minuty. Skropić wrzątkiem i zostawić na parze na następne 3 minuty by rozwinęły się listki herbaciane. Dolać wrzątku tyle by herbata była ledwo zakryta i podgrzewać 3 minuty. Dolać 2 filiżanki wrzątku i znów ogrzewać 3 minuty. Dodać pozostałe 2 filiżanki wrzątku i po raz ostatni pozostawić na 3 minuty do ostatecznego zaparzenia. Gorącą rozlać do 4 filiżanek .
Nie potrzeba jej już słodzić bo Rooibos miodowy ma lekko słodkawy smak . No chyba , że ktoś pija herbatę zdecydowanie słodką , wtedy trzeba ją dosłodzić .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !