Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatka na zimową chandrę :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 łyżeczki herbaty miodowej Rooibos, 1 łyżeczka czarnej herbaty Lipton Golden Vanilla
1 łyżeczka czarnej herbaty Lipton,1 łyżeczka czarnej herbaty Lipton Maharajah Orange
4 filiżanki wrzącej wody

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatka na zimową chandrę :

Czajniczek wyparzyć wrzącą wodą . Postawić na czajniku z gotującą się wodą lub podgrzewaczu . Wsypać suchą herbatę . Ogrzewać przez 3 minuty. Skropić wrzątkiem i zostawić na parze na następne 3 minuty by rozwinęły się listki herbaciane. Dolać wrzątku tyle by herbata była ledwo zakryta i podgrzewać 3 minuty. Dolać 2 filiżanki wrzątku i znów ogrzewać 3 minuty. Dodać pozostałe 2 filiżanki wrzątku i po raz ostatni pozostawić na 3 minuty do ostatecznego zaparzenia. Gorącą rozlać do 4 filiżanek .
Nie potrzeba jej już słodzić bo Rooibos miodowy ma lekko słodkawy smak . No chyba , że ktoś pija herbatę zdecydowanie słodką , wtedy trzeba ją dosłodzić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak