Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo-serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litry
brokuł 14 szt
seki topione śmietankowe 2 szt
koper świeży 1 pęczek
groszek ptysiowy 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo-serowa

Przygotować bulion drobiowy ,do gorącego wywaru dodać serki topione ,różyczki brokułowe ,zioła prowansalskie.Gotować 15-20 min aż brokuł się rozgotuje -jeżeli chcecie mieć brokuła al dente to 10 min.Pod koniec dodać sól i pieprz do smaku ,drobno pokrojony koperek oraz groszek ptysiowy ale to już na talerz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 25.03.2012 20:11
lubię takie
dianix 16.12.2011 12:41
zypki uwielbiam szczegolnie w zimie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak