Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadela w sosie serowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 50 dkg
ser camembert 20 dkg
śmietana 18 proc 250 ml
wino białe wytrawne 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela w sosie serowym

Robimy sos: wino zagotować i dodać śmietanę oraz wkruszyć ser.Gotujemy na małym ogniu aż ser rozpuści się. Mortadelę układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem serowym. Zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak