Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w sosie ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątóbka 1 kg
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
por 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
rosół 1 szklanka
mąka 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w sosie ze śmietaną

cebule pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj pokrojoną wątróbkę przypraw solą i pieprzem i usmaz. Warzywa umyj obierz i pokrój w paseczki dodaj do wątróbki i podduś.Wlej do tego szklankę rosołu i dus pod przykryciem około 5 minut.Na koniec dodaj mąkę i śmietanę aby zagęścić sos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak