Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z buraczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
sól
pieprz
majeranek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
starte buraczki
jaja
masło 1 kostka
sok z cytryny
cukier
mąka
indyk 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z buraczkami

Mięso mieszamy z bułka, jajem, posiekana cebulą i majerankiem.Formujemy kotlety, obsypujemy mąką i smażymy na złoty kolor. Topimy masło i dodajemy buraczki.Całość obsypujemy mąką.Przyprawiamy cukrem, solą i sokiem z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak