Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka pomarańczowa gorzka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z pomarańczy 1szt
skórka z cytryny 0,5szt
goryczka górska 3g
cukier 10dag
spirytus 100ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka pomarańczowa gorzka

Skórkę z pomarańczy i cytryny pokroić w paski, włożyć do słoja wraz z korzeniem goryczki. Cukier rozpuścić w 10 łyżkach wody, wlać syrop do słoja, odstawić. Po 2 dniach dodać alkohole. Słój zamknąć i pozostawić na 2 tyg.(potrząsać) Następnie nalewkę zlać sklarować, by wytrącił się osad, łatwy do usunięcia. Całość dokładnie przefiltrować. Nalewkę można pić od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak