Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
jaja 3 sztuki
ser żółty 4 plasterki
pieprz
sól
olej
mąka do panierki
Kucharek przyprawa do potraw
jajko do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje

Filety umyć i rozbić. Przyprawić z dwóch stron solą i pieprzem. Posypać kucharkiem. Na każdy kotlet kładziemy 1 plasterek sera żółtego. Jajka gotujemy na twardo. Pozbawiamy skorupki i przecinamy na pół. Kładziemy na ser żółty. Zwijamy kotleta. Spiąć wykałaczką. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 20.04.2013 13:21
bardzo je lubię
janek64 03.10.2012 11:52
Znakomity przepis :)
plocia 04.04.2012 18:34
też tak robię, trochę odmiany
kamyk 22.03.2012 09:43
pycha
dianix 28.12.2011 20:13
pyszniutkie
Norgiusz 27.12.2011 08:58
uwielbiam:)
pioge7 26.12.2011 10:21
pychota
Mirka-Ludomila 12.12.2011 10:23
smaczne
Ela15 10.12.2011 11:46
pycha
Iwusia 10.11.2011 21:35
pyszny taki
mic 29.10.2011 15:58
świetne
gosia47-47 29.10.2011 06:30
bardzo fajny :D
halinka1011 23.10.2011 09:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak