Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta pekińska duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 70 dkg
kapusta pekińska 1 szt
cebula 2 szt
marchew 2 szt
seler 1,3 szt
mąka 1 łyz
śmietana
sól
przyprawa uniwersalna
pieprz
masło 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska duszona

schab dzielimy na porcje lekko rozbijamy nacieramy przyprawami lekko obsmażamy na maśle. Na tym samym smazymy pokrojona w paski cebulę i dodajemy kapustę chwile dusimy. Odstawiamy i w innym garnku gotujemy schab i startą marchew i seler do miękkości pod konie cdodajemy kapustę i wszystko razzem dusimy zagęszczamy mąką i doprawiamy śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 23.10.2011 09:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak