Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka zapiekany z majonezem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mąka 4 łyżki
majonez 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka zapiekany z majonezem.

Mięso z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku i delikatnie rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na pół godziny. Majonez wymieszać z utartym żółtym serem. Płaty mięsa obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Usmażone kotlety posmarować majonezem z serem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.05.2013 16:56
fajny przepis
przejs 23.10.2011 12:21
Pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak