Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa parówkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże cebule 2 szt
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
keczup 3 łyżki
sól
pieprz
parówki 50 dag
Bulion grzybowy 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa parówkowa

Cebulę drobno siekamy,parówki kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę,dodajemy parówki,mieszamy i chwilę dusimy na małym ogniu.Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone parówki z cebulą,doprawiamy sola,pieprzem,papryka i majerankiem,mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok.10min.Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup,mieszamy i zagotowujemy.Zupę podajemy z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak