Sposób przygotowania

mleko,margarynę,jajko,mąkę,sól,cukier i drożdże wymieszać a następnie zagnieść najlepiej ręką aby powstało gładkie ciasto,odciąć 2/3 rozwałkować i wyłożyć ciastem wysmarowaną blaszkę z pozostałej części ciasta uformować wałeczki i ułożyć po bokach wokoło ponakłuwać ciasto widelcem,pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju aż wyparuje woda doprawić do smaku solą i pieprzem,szynkę pokroić na mniejsze kawałki oregano umyć i posiekać,na wyłożone ciasto wylać sos i rozsmarować po całej blasze przykryć przestudzonymi pieczarkami,posypać oregano i pokrojoną szynką oraz startym serem,wstawić do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec 20-25min.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe ciasto, a pizzę lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !