Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z pieczonej papryki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czerwone papryki 2 szt
bulion 1 szt
cebula biała 1 szt
wody 200 ml
oliwy z czosnkiem i chili 1 łyzka
natki pietruszki 1 łyżka
serka śmietankowego 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1/3 łyżeczki
grzanki 2 zgrillowane
pepperoni 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z pieczonej papryki

Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i dzielimy na połówki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy oliwą. Zapiekamy w 180 C aż papryka będzie miękka. Wyjmujemy i usuwamy z papryki skórkę.Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. W garnuszku rozpuszczamy bulion z wodą. Dodajemy cebulę i pokrojoną w paski paprykę. Doprawiamy bazylią i gotujemy na małym ogniu 15 minut. Odstawiamy i miksujemy blenderem Triblade. Nalewamy do talerzyków i dekorujemy świeżą papryką, serkiem i natką pietruszki. Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.12.2016 13:54
pyszna zupa
Jolanta40 24.10.2011 20:05
dziekuję
agnieszka137 22.10.2011 23:51
ciekawa zupka
halinka1011 22.10.2011 23:03
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak