Sposób przygotowania

matjasy zalać mlekiem i odstawić na 2-3godz.po tym czasie wyjąć i osuszyć a następnie pokroić wzdłuż na pojedyncze paski,owoce i warzywa obrać umyć i pokroić w kostkę jabłko skropić sokiem z cytryny,majonez wymieszać z pozostałym sokiem przyprawić do smaku solą,pieprzem i cukrem połączyć z pokrojonymi owocami i warzywami,paski matjasów układać w kornet i spiąć wykałaczką a następnie napełniać je farszem,odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin przed podaniem przybrać świeżymi ziołami

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe :]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !