Sposób przygotowania

wątróbki opłukać oczyścić z błon jeśli są duże kawałki to przekroić na połowę posypać świeżo zmielonym pieprzem i oprószyć mąką,rozgrzać na patelni oliwę wrzucić wątróbkę i zrumienić z obu stron,jabłka umyć(nie obierać)pokroić na ćwiartki usunąć gniazda nasienne skropić sokiem z cytryny i podsmażyć na tłuszczu który został od smażenia wątróbki delikatnie oprószyć solą,cukrem i majerankiem,w naczyniu żaroodpornym układać warstwę wątróbki oprószyć solą,majerankiem warstwę jabłek i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.15min.ryż ugotować na sypko w osolonym wrzątku,po ugotowaniu podawać z surówką

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !