Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbki drobiowe z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg.
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
ryż 1 saszetka
sok z cytryny
cukier
jabłka 4 słodkie, soczyste

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbki drobiowe z jabłkiem

wątróbki opłukać oczyścić z błon jeśli są duże kawałki to przekroić na połowę posypać świeżo zmielonym pieprzem i oprószyć mąką,rozgrzać na patelni oliwę wrzucić wątróbkę i zrumienić z obu stron,jabłka umyć(nie obierać)pokroić na ćwiartki usunąć gniazda nasienne skropić sokiem z cytryny i podsmażyć na tłuszczu który został od smażenia wątróbki delikatnie oprószyć solą,cukrem i majerankiem,w naczyniu żaroodpornym układać warstwę wątróbki oprószyć solą,majerankiem warstwę jabłek i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.15min.ryż ugotować na sypko w osolonym wrzątku,po ugotowaniu podawać z surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 01.05.2012 07:57
smaczna
Wafelek2601 06.03.2012 19:29
pyszna jest taka wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak