Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka cielęca z pieczarkami i ziołami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 4 plastry
masło 3 łyżki
mąka
sól
pieprz
estragon 1 łyżka
pieczarki 25 dkg
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka cielęca z pieczarkami i ziołami

Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy ją na rozgrzanym maśle przez 3 minuty na średnim ogniu z każdej strony ,i przyprawiamy.Przekładamy ją na ciepły talerz.Na patelnię dajemy resztę masła i smażymy pieczarki pokrojone w ćwiartki,natkę pietruszki,estragon przez 3 minuty na średnim ogniu ,mocno przyprawiamy solą i pieprzem.Podajemy z wątróbką można dodać gotowane na parze szparagi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 08.03.2012 20:46
muszę w końcu cielęcą wątróbkę zrobić
Krystyna32 24.10.2011 16:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak