Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka piaskowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 400 g
mąka 480 g
masło stopione 400 g
migdały do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka piaskowe

Ubijać stopniowo masło,aż stanie się białe ,dodać cukier wyrabiając starannie ,aż cukier rozpuści się całkowicie w maśle ,w tedy dodać mąkę i dalej wyrabiać ręką,ciasto powinno być delikatne,piaskowe,gdyby było miękkie ,trzeba dodać jeszcze trochę mąki,formować ręką spłaszczone gałeczki ,ozdabiając je obranymi ze skórki migdałami,piec w piekarniku na natłuszczonej masłem blasze .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak