Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turecki pudding

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka 4 łyżki
mąka ryżowa 6 łyżek
makaroniki migdałowe 4 szt
woda 5 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: Turecki pudding

Cukier ,mąkę pszenną i ryżową wymieszać z mlekiem,podgrzewać,mieszając przez około 10 minut,następnie wstawić garnek z mieszaniną na płomieniu gazowym zmniejszonym do minimum,gotować powoli,pozwalając na lekkie skarmelizowanie się mieszaniny,odstawić,dodać wodę różaną i rozkruszone makaroniki ,ostudzić i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak