Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulki w sosie grzybowo-śmietanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe cebulki 80 dag
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
wytrawne sherry 2 łyżka
posiekany szczypiorek 1 łyżka
sól i pieprz
pieczarki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulki w sosie grzybowo-śmietanowym

Cebulki obrać,włożyć do wrzątku i gotować ok. 5 min.Pieczarki dokładnie umyć, w całości udusić na maśle.Przed duszeniem nie solić.Doprawić sola i pieprzem.Dodać cebulę,odparować.Wlać sherry,chwile pogotować,dodać śmietanę.Ponownie chwilę pogotować,doprawić solą i pieprzem,Prze podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.12.2011 09:07
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak