Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w liściach szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 400 g
baranina bez kości 400 g
cebula 1 szt
szalotka 1
sól do smaku
masło 1 łyżka
sos pomidorowy 3 łyżki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w liściach szpinaku

Szpinak opłukać,obgotować,wrzucając na 2 minuty do wrzącej wody,odcedzić i ostudzić,mięso opłukać,pokroić wraz z cebulą oraz szalotkę przepuścić przez maszynkę do mięsa,masę przyprawić solą,papryką,uformować małe pulpety i następnie każdy owinąć w obgotowany liść szpinaku,stopić w rondlu masło,na stopionym maśle ułożyć pulpety,dodać sos pomidorowy,skropić sokiem z cytryny,dusić w rondlu przykrytym około 1.5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak