Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka w czerwonym winie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 8 sztuk
wino 1/2 l
cukier 15 dag
wanilia 1 laska
cynamon 1 kawałek
nalewka owocowa 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka w czerwonym winie

obrane gruszki dzielimy na połówki Usuwamy gniazda nasienne układamy ściele gruszki w naczyniu żaroodpornym i zalewamy winem dodajemy wanilię cynamon i cukier i dusimy pod przykryciem przez 15 minut po tym czasie gruszki wyjmujemy do kompotierek a syrop gotujemy aż do zgęstnienia gdy będzie miał konsystencję kisielu odcedzamy mieszamy z nalewką i zalewamy nim gruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak