Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Kiszoną kapustę odciskamy a następnie siekamy nożem, całość przekładamy do duzego garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez1,5h. jeśli woda jest bardzo kwaśna, można trochę odlać, a dolać nowej, wtedy bigos będzie łagodniejszy.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj... dobry bigosik zawsze zjem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    smakowity
  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nigdy w życiu nie odciskałam kapusty ani nie płukałam jej, to dla mnie marnotrawstwo smaku
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Coś w sam raz dla mojego męża.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bynajmniej w moim przepisie nie ma mowy o płukaniu kapusty, a ja zawsze lekko odciskam kapustę i bigos i tak jest aż nadto kwaśny
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Jak bigos to tylko domowy :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    mniam mniam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !