Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z bananów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szkl
cukier 3 łyżki
śmietana 30% 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z bananów

Żelatynę wymieszać z zimnym mlekiem,gdy napęcznieje podgrzewać,aż się rozpuści ostudzić,oziębioną w lodówce śmietankę ubić na pianę,pod koniec ubijania dodawać powoli rozpuszczoną w mleku żelatynę,banany obrać,a następnie pokroić w plasterki,ułożyć na salaterce,posypać równomiernie cukrem,przykryć ubitą śmietanką,spiętrzając,wstawić do lodówki,po zastygnięciu można udekorować według własnego uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 19.12.2011 20:23
musi być smaczny taki bananowy
octo 22.10.2011 19:16
pierwszy raz widzę taki przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak