Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo- ziemniaczana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
ziemniaki 4-5 szt
czosnek 2-3 ząbki
cebula 1-2 szt
śmietana kremowa 30% 1 szklanka
kostki rosołowe 2-3 szt
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pietruszka zielona
oliwa kilka łyżek
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo- ziemniaczana

Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie- dodajemy pokrojoną dynię i ziemniaki- mieszamy- chwilkę podsmażamy a następnie zalewamy wodą ( kilka centymetrów ponad powierzchnię warzyw) i dodajemy kostki rosołowe- gotujemy warzywa do miękkości.
Miksujemy zupę- dodajemy śmietankę zmieszaną z mąką- przyprawiamy.
Gotujemy jeszcze kilka minut.
Podajemy z posiekaną natką i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.09.2013 08:46
smaczna zupka
adelajda 25.08.2013 10:47
smaczna musi byc taka zupka
kanu83 01.08.2012 21:49
fajna zupka
MAR3STA 24.11.2011 23:01
fajna
Mariusz10 26.10.2011 23:22
ekstra zupa
zdzislawa2 25.10.2011 18:58
świetna i pożywna :)
AgaS10 24.10.2011 09:51
na te twoje zupki to mam taką ochotę,że ach:)
Natalia40 22.10.2011 20:04
apetyczna
Magdalena67 22.10.2011 18:51
Wygląda apetycznie
suzana 22.10.2011 17:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak