Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas
miód 3 łyżki
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 1/3

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas w miodzie

Ananasa obrać , przekroić wzdłuż na cztery części.Wyciąć środkowy twardy trzon.Miąższ pokroić w grubą kostkę.Posypać cukrem i polać miodem,wymieszać i odstawić na ok.2 godziny,aż puści sok. Podgrzewać w rondelku całość i na małym ogniu gotować mieszając ok.20 minut.Można użyć ananasa w tej postaci do deserów i ciast lub zmiksować na frużelinę do gofrów. Jeśli nie zużyjemy całego od razu, możemy przełożyć do słoiczków,szczelnie zakręcić i pasteryzować ok.20 minut.Wtedy możemy go przechowywać przez kilka miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak