Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wydrylowane suszone śliwki 30 szt.
ementaler 15 dag
plastry wędzone boczku 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki z serem

Jeśli śliwki są bardzo suche,namoczyć je w ciepłej wodzie.Ser pokroić w drobna kostkę,nadziać,nim osączone śliwki.Każdą śliwkę owinąć cienkim plasterkiem boczku.Rozgrzać piekarnik do 250 stopni. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową,ułożyć śliwki i wstawić do piekarnika na ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak