Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2
masło 1 łyżeczka
mąka 3 łyżki
pieczarki kilka
cebula 0,5
natka piwtruszki
pomidor
olej
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z pieczarkami

Przygotowujemy nadzienie.Pieczarki myjemy,kroimy i podsmażamy na oleju z posiekaną cebulą.Pomidor sparzamy wrzątkiem,zdejmujemy z niego skórkę,kroimy na dość duże cząstki i dodajemy do pieczarek z cebulą.Dusimy całość przez chwilę.Doprawiamy solą i pieprzem.
. Robimy omlet:ubijamy jajka,dodajemy łyżkę wody i łyżkę masła,smażymy na patelni tak,aby spód był podpieczony,a środek ścięty.Zsuwamy na talerz,składając omlet na pół.Nadzienie podgrzewamy i posypujemy natką i szczypiorkiem.Wkładamy delikatnie do środka omletu i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.10.2011 10:04
bardzo ciekawa propozycja
olkaaa 22.10.2011 10:04
bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak