Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 3 filety
marchew 4 szt.
pietruszka 2 szt.
seler 0,5 szt.
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej
por

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku.

Kroki postępowania

1
Warzywa ugotować na pół miękko w osolonej wodzie.
Krok 1 - Ryba po grecku. foto
2
Por pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Ryba po grecku. foto
3
Ryby przyprawić kucharkiem i przyprawą do ryb.
Krok 3 - Ryba po grecku. foto
4
Obtoczyć w mące i usmażyć.
Krok 4 - Ryba po grecku. foto
5
Do pora dodać starte na tarce warzywa. Podlać troszkę wodą.
Krok 5 - Ryba po grecku. foto
6
Przyprawić pieprzem, papryką i dodać koncentrat.
Krok 6 - Ryba po grecku. foto
7
Układać warstwami. Kłaść rybę pokrojoną na kawałki.
Krok 7 - Ryba po grecku. foto
8
Smacznego:)
Krok 8 - Ryba po grecku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 22.06.2012 22:13
taka rybka z warzywami jest bardzo smaczna
romanrafal
romanrafal 05.01.2012 16:56
bardzo lubię taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak