Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin z kapustą kwaszoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 800 g
mąka 5 łyżek
kapusta kwaszona 600 g
cebula 2 szt
grzyby suszone 20 g
żółty ser 60 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lin z kapustą kwaszoną

Lina oczyścić,opłukać,posypać przyprawami,oprószyć 3 łyżkami mąki,usmażyć,grzyby namoczyć,ugotować,pokroić w paseczki,kapustę pokroić zalać małą ilością wrzącej wody i wywarem z grzybów,ugotować,cebulę obrać,pokroić w kostkę,podsmażyć,dodać resztę mąki,lekko zrumienić połączyć z kapustą,grzybami i przyprawami,włożyć do naczynia ,przykryć rybą,posypać startym serem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak