Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynowe eskalopki cielęce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

eskolapki cielęce 4 szt
masło 2 łyżki
wywar z kurczaka 1/4 szklanki
sól
pieprz
sok z cytryny 1 szt
plasterki cytryny
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynowe eskalopki cielęce

Cielęcinę myjemy osuszamy i przyprawiamy tylko pieprzem i smażymy na rozgrzanym maśle 2 minuty,przewracamy na drugą stronę przyprawiamy solą i smażymy drugą minutę.Przekładamy na gorący talerz przykrywamy folią.Na patelnię wlewamy wywar z kurczaka i sok z cytryny posypujemy natką zwiększamy ogień i odparowujemy nadmiar płynu przez 3 minuty.Szybko polewamy sosem cielęcinę i przybieramy plasterkami cytryny.Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.10.2011 10:23
pyszne !
Krystyna32 22.10.2011 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak