Sposób przygotowania

Śliwki opłucz ciepłą wodą i dokładnie osącz na sitku, a następnie osusz na ręczniku papierowym. Włóż je do słoika i zalej wódką i spirytusem. Słoik szczelnie zamknij i odstaw go na miesiąc.
Następnie zlej alkohol, przefiltruj go i wlej do butelki.

Zakorkowaną butelkę wynieś na 12 miesięcy do chłodnej i ciemnej piwnicy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Muszę wypróbować:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajne
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    alkohol dla cierpliwych hihi...
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    oryginalne i ciekawe :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    coś czym można zaskoczyć gości
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    no właśnie ten czas oczekiwania jest najgorszy,a najlepiej jak jeszcze zapomnimy i postoi więcej jak 12 m-cy
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dobry pomysł alaaa, tylko czasami trudny do zrealizowania.
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    fajny
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dzięki.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawa jestem jego smaku
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Oczywiście nie jest to prawdziwy koniak, ale smakuje znakomicie i ma piękny koniakowy kolor.
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają Twoje trunki:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonały trunek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    coś mocnego
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mmm, pyszny musi być:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !