Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w piance.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
jajko 2 szt
białko 2 szt
mąka 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
przyprawa kucharek 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
karp 1/2 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w piance.

Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wbić dwa jajka, dodać przyprawę kucharek i roztrzepać widelcem. Oddzielnie ubić na sztywną pianę dwa białka ze szczyptą soli. Filety z ryby obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Przed smażeniem filety zanurzać w ubitych na sztywną pianę białkach. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.01.2014 15:22
Lubię taką rybkę.
m1monika 10.04.2013 11:08
smaczna rybka :-)
Katarzyna59 06.04.2013 16:21
bardzo lubię
smakowita 22.10.2011 23:55
super jedzonko
Iwona51
Iwona51 22.10.2011 10:15
pycha
agnieszka137 21.10.2011 23:14
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak