Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakao z bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 szklanka
wanilia 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
kakao 4 łyżki
cukier 4 łyżki
mleko 2 szklanki
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: kakao z bitą śmietaną

Zimną śmietankę wlewamy z wanilią do miski i miksujemy tak długo aż na powierzchni śmietany pojawią się wzgórki,posypujemy cukrem i mieszamy plastikową łopatką i wstawiamy do lodówki.W innej misce mieszamy kakao z cukrem,stopniowo wlewamy gorące mleko i ciągle mieszamy trzepaczką.Kakao wlewamy do dwóch szklanek na wierzch nakładamy śmietanę używając szprycy i posypujemy niewielką ilością startej czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak