Sposób przygotowania

Masło topimy w rondelku dodajemy mąkę i mieszamy drewnianą łyżką i smażymy trzy minuty,wlewamy połowę mleka i mieszamy przez dwie minuty,stopniowo dodajemy resztę mleka ciągle mieszając aż powstanie pasta.Solimy i wolno gotujemy ciągle mieszając aż zacznie lekko przywierać do rondla.Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. Następnie dodajemy po jednym żółtku a w przerwach mieszamy drewnianą łyżką,dodajemy starty ser i pieprz.Dodajemy dużą łyżkę piany z białek,następne przelewamy żółtka do miski z białkami mieszamy łopatką aż ciasto będzie miało jednolity kolor.Wlewamy ciasto do formy.Pieczemy 35 min w 190 stopniach.Dno formy smarujemy masłem i posypujemy serem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe, kiedyś spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>smaczne i sycące :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !