Sposób przygotowania

Soczewicę gotujemy do miękkości i dobrze odcedzamy.
Na rozgrzanej oliwie smażymy posiekaną cebulę, czosnek i paprykę, a po chwili dodajemy startą marchew i pietruszkę- przyprawiamy Kucharkiem i smażymy wszystko kilka minut.
Soczewicę mieszamy z usmażonymi warzywami i miksujemy za pomocą blendera.
Wsypujemy posiekane pistacje,natkę, wbijamy jajka i przyprawiamy wszystko na pikantnie.
Masę wkładamy do wyłożonej pergaminem keksówki i zapiekamy około 30- 40 minut w temp. 160 stopni.
Studzimy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przyznaje, że nigdy nie jadłam. Fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja też nie jadłam, nawet nie przepadam za soczewicą, ale ten pasztet wygląda zachęcająco.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    ciekawa propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    wygląda kusząco :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    na pewno jest pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    uwielbiam soczewicę !
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Jeszcze nie jadłam,wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    wygląda smacznie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    myslę, że w środek można wstawic jajka gotowaner
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis,lubie soczewice ,papryke też
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczny :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    fajniutki pasztet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !