Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rondel gajowego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kartofel duży 10 szt
cebula biała 5 szt
bulion 0,5 litra
karkówka 0,25 kg
kucharek do smaku
pieprz do smaku
pietruszka lub koperekdo smak
boczek 30 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: rondel gajowego

dno rondla smarujemy smalcem lub oliwa kartofle kroimy w plastry tak jak i pozostałe składniki układamy na przemian w rondlu warstwami podlewamy bulionem dodajemy przyprawy i dusimy na mały ogniu półtorej godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 22.10.2011 07:51
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak