Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mąki gryczanej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 32 dag
mąka pszenna 8 dag
sól
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mąki gryczanej

Mąkę gryczaną wymieszać z mąką pszenną, uprażyć na gorącej patelni (uważać aby się nie przypaliły) zdjąć z ognia, dodać sól i powoli wlewać gorącą wodę, stale mieszać (nie mogą powstać grudki). Ciasto wyłożyć na stolnicę uformować długi wałek kroić na długość 1 -1,5 cm. Każdy plasterek spłaszczyć, nadziać, dokładnie zlepić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak