Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ziemniaczane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 25-30 dag
sól
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ziemniaczane

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować, odcedzić, ostudzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Wyłożyć ziemniaki na stolnicę, wsypać mąkę pszenną, wbić jajka, posolić, i dodać szczyptę proszku do pieczenia. Zagnieść ciasto. Uformować z ciasta wałek, odcinać kawałki ciasta, spłaszczyć na ręce i nadziewać np. świeżymi owocami lub innym farszem. Gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 03.12.2011 20:30
mniam
agnieszka214 21.10.2011 19:39
pyszne
Emilia22 21.10.2011 18:11
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak