Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto Stefania

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
kasza manna 1 szklanka
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy
wiórka kokosowe 2 łyżki
harbatniki 5 paczek
woda 2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto Stefania

Mleko zagotować w raz z margaryną i cukrem. Następnie, powoli wsypywać kaszę mannę, ciągle mieszając. Gdy kasza zgęstnieje dodać kakao. Herbatniki wyłożyć na blaszkę i wlać na nie gorącą masę. Na wierzchu ułożyć warstwę herbatników (lekko uciskając ciastka). Margarynę roztopić w rondelku, dodać wodę, cukier, kakao i ciągle mieszać. Gdy polewa zgęstnieje polać całą powierzchnie placka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 24.10.2011 19:15
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak