Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar po polsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polewnica wołowa 60 dag
cebula 1 szt
żółtko jajek 4 szt
korniszony 2 szt
musztarda 1 łyżeczka
przyprawa do zup 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka
sól
pieprz
papryka
pieczarki marynowane 3 szt
sardynki 4 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar po polsku

Mięso przepuścić przez maszynkę trzykrotnie. Cebulę, obrać,drobniutko pokroić. Pieczarki i korniszony pokroić jak najdrobniej. Mięso wymieszać z oliwą, musztarda i przyprawą magii, podzielić na cztery porcje. Na każdej porcji, zrobić zagłębienie i umieścić żółtko i sardynkę. Obok połozy, korniszony, pieczarki i cebulę. Podawać z ciemnym i białym pieczywem i krążkiem masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak