Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie z grzybami i soczewicą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
soczewica 20 dag
cebula 1 szt
sos sojowy 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
sól
pieprz
jajko
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie z grzybami i soczewicą

Soczewicę umyć, zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia soczewicę odcedzić, zalać małą ilością przegotowanej wody, zagotować. Cebulę, pieczarki pokroić i razem zeszklić na maśle, połączyć z soczewicą i zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do powstałej masy dodać sos sojowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko, tartą bułkę i wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 10.05.2012 08:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak