Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie ubijamy tłuczkiem na piure. ¼ części ziemniaków wyjmujemy i w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Wbijamy jeszcze jajka i mieszamy ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy kuleczki lekko je spłaszczając robiąc charakterystyczne wgłębienie. Kluski gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut. Podajemy polane sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    robię zawsze w niedzielę
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo je lubię , muszę koniecznie zrobić po niedzieli
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    uwielbiam z sosem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładne kształty
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    pysznośni z sosikiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam kluski śląskie :) mmm pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Bardzo apetyczne kluski nawet z dziurką
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    uwielbiam je

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !