Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki marynowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1 kg
cebula 3 szt
woda 2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
cukier 1/2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki marynowane

Grzyby oczyścić, odciąć trzonki, umyć pod bieżącą ciepłą wodą. Włożyć do garnka, zalać wodą, posolić. Cebulę obrać, pokroić w plastry dołożyć do grzybów. Wszystko doprawić podanymi przyprawami i gotować 30 minut pod przykryciem. Po koniec gotowania wlać ocet, wymieszać. Grzyby wkładamy do słoiczków, zalać płynem, tak by całkowicie przykrył grzyby, dokładnie zakręcić. Grzybki odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 10.03.2012 22:11
też takie robię
Agnieszka/picola 10.03.2012 22:11
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak