Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki w sosiku koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 450 gram
jajko 1 sztuka
cebulka 1 sztuka
marchewka gotowana 1 szt
mąka 1 lyzki
koperek 1 lyzki
bułka tarta pikantna okolo.pol szklanki
bulion warzywny 2-3 szkl
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki w sosiku koperkowym

Z miesa mielonego,jajka,posiekanej cebulki,bulki tartej i przyprawy robimy pulpeciki.Mieso dobrze wyrabiamy a przy formowaniu pulpecikow maczamy rece w wodzie.W rondlu gotujemy bulion i wrzucamy do niego posiekana marchewke i pulpety.Obgotowujemy kilka minut.Na patelni na lyzce masla zasmazamy lyzke maki i gdy zbrazowieje dolewamy powoli bulion Z PULPETOW,dokladnie rozcieramy aby nie bylo grudek.POWSTALY SOSIK WLEWAMY W PULPETY.Wsypujemy posiekany koperek i zagotowujemy.Podajemy na goraco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 20.10.2011 11:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak