Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i cukier, następnie dodajemy zimną margarynę i całość siekamy nożem, albo rozdrabniamy w palcach Na koniec dodajemy żółtka i zagniatamy. ciastem wylepiamy formę do tarty i wrzucamy na jakieś 15 minut do zamrażarki.

Następnie nakłuwamy widelcem, i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut

Jabłka ścieramy na grubej tarce, zalewamy sokiem z cytryny i prażymy wa patelni.
powstałą masę wylewamy na kruche ciasto.

Ser ucieramy z jajkiem cukrem i budyniem na gładką masę, wylewamy na jabłka.

Jeśli zostanie nam kruchego ciasra obsypujemy nim wierzch tarty.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut (włączamy tylko górną grzałkę!!)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !