Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z czosnkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
ząbek czosnku 2 szt
olej 5 łyżeczek
pieprz
sól
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z czosnkiem

Rybę oczyścić, umyć, osączyć, natrzeć solą i odstawić do lodówki na 2 godziny. Czosnek obrać, podzielić na ząbki, pokroić w paseczki i włożyć do karpia. Olejem polać karpia, oprószyć pieprzem, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem. Resztę oleju wymieszać winem i skropić karpia. Wstawić rybę do piekarnika i piec 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak